Meggyes gesztenyetorta

Gesztenyemasszából érdemes minél magasabb gesztenye tartalommal rendelkező márkát választani. Sajnos én választék hiányában nem így tettem, és kiérezhető lett a gyenge minőség. A díszítéshez használt meggy befőttből került a torta tetejére, nyáron friss meggyel az igazi. A piskótasütést még gyakorolnom kell.

Hozzávalók (16 szelethez):

Piskóta:

8 evőkanál finomliszt
8 db tojás
8 evőkanál eritrit

Töltelék:

200 g meggylekvár
2 evőkanál keményítő
400 ml habtejszín
20 g zselatin
250 g gesztenyemassza
30 g csokicsepp

babgul: IMG 3515 - indafoto.hu

Elkészítés:

8 tojásból kerek piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket egy evőkanál eritrittel kemény habbá verünk. A tojássárgákat elektromos habverővel nagyon világosra, habosra keverjük a maradék eritrittel, végül fakanállal összeforgatjuk a kétféle habot, és több adagban egyenletesen eloszlatjuk benne a lisztet. Egy 26 c,-es kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra állítjuk és teljesen kihűtjük.

A meggyes réteghez a lekvárt elkeverjük a keményítővel. Felforraljuk, besűrítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A gesztenyekrémhez habot verünk a tejszínből a zselatinnal, majd több részletben óvatosan összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével. Félretesszük körülbelül az ötödét, a többihez hozzáforgatjuk a csokicseppeket.

4 lapba vágjuk a hideg piskótát. Az alsó lapot megkenjük a meggyes krém felével, rárakjuk a következő lapot, és gesztenyét kenünk rá. A harmadik lapra kenjük a maradék meggyes krémet. A tetejét vékonyan megkenjük a félretett, nem csokicseppes gesztenyekrémmel, és meggydarabokkal díszítjük. Pár órára berakjuk a hűtőszekrénybe.

1 szelet tartalmaz:

energia: 190 kcal
szénhidrát: 17 g
fehérje: 4 g
zsír: 11 g

 

 

Címkék: meggy gesztenye