Cseresznyés csokitorta
Ez a torta azért jött létre, hogy kiprobáljam a gyömbér és a cseresznye párosítását, és nem mellesleg elhasználjak egy maradék fél doboz mascarponét. A gyömbért egy kicsit alulterveztem, nem jött ki az íze. Legközelebb cseresznyét is többet teszek bele, mert simán bírta volna a tészta.
Hozzávalók (16 szelet):
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
85 g finomliszt
csipet só
55 g cukor
6 db tojás
30 g teavaj
250 g mascarpone
5 cm gyömbér
200 g tehéntej 1,5 %
40 g kakaópor
200 g cseresznye
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót és kakaóport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat elkeverjük az olvasztott vajjal, a mascarponéval és a reszelt gyömbérrel. A három elegyet fokozatosan összeöntjük, és csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, összedolgozzuk, és egy kivajazott tortaformába öntjük. Belepakoljuk a kimagozott cseresznyét, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
1 szelet tartalmaz:
energia: 172 kcal
szénhidrát: 15 g
fehérje: 6 g
zsír: 10 g