Kakaós pohárkrém áfonyával
Hozzávalók (4 személyre):
40 g holland kakaópor
1 kávéskanál nescafé
40 g búzaliszt
120 g eritrit
600 ml tej
2 db tojás
csipet só
áfonya
Elkészítés:
Egy kis tálban alaposan összekeverjük a kakaóport a kávéval, az eritrittel és a liszttel. Hozzáadjuk a két tojássárgáját és 1 dl tejet, csomómentesre kikeverjük. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk. Felforraljuk a maradék tejet, és kis lángon, folyamatos keverés mellett lassan belecsurgatjuk a kakaós-lisztes keveréket. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről és a forró krémbe keverjük a tojáshabot. Még melegen poharakba osztjuk, és megszórjuk az áfonyával.
1 adag tartalmaz:
energia: 185 kcal
szénhidrát: 19 g
fehérje: 11 g
zsír: 7 g