Rebarbarás lepény
Hozzávalók (12 szelethez):
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
fél csomag sütőpor
100 g cukor
1 db tojás
100 g vaj
400 g rebarbara
1 csomag vaníliás pudingpor
150 ml sűrített tej
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, a cukor felét, a tojást és a vajat másfél evőkanál hideg vízzel. 30 percig hűtőben pihentetjük. Közben a rebarbarát megtisztítjuk, hosszú darabokra vágjuk. Vizet forralunk egy nagy edényben, és 2-3 percig pároljuk benne a rebarbaraszárakat. Kiszedjük, lecsepegtetjük. Kikeverjük a sűrített tejjel a pudingport és a maradék cukrot. Kinyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy közepes tepsit úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Utána elrendezzük a tetején a rebarbaraszárakat, rálocsoljuk a vaníliás sűrített tejet és 180 fokra előmelegített sütőben még kb. 20 percig sütjük.
1 szelet tartalmaz:
energia: 217 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 4 g
zsír: 14 g