Narancsos gratin

Hozzávalók (4 személyre):

3,5 dl tej
20 g vaníliás cukor
2 tojássárgája
80 g eritrit
1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
1 kiskanál vaj
4 db narancs
1 evőkanál vágott pisztácia

babgul: narancs gratin - indafoto.hu

Elkészítés:

A tejet felforrósítjuk a vaníliás cukorral. Habosra keverjük a tojássárgákat az eritrittel, hozzáadjuk a pudingport, apránként a forró, cukros tejet, és mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük. Gyakran kevergetve (hogy ne bőrösödjön meg) hagyjuk langyosra kihűlni, és belekeverünk egy narancs kifacsart levét. Kikenünk vajjal 4 lapos, tűzálló tálkát, az aljukra simítjuk a krémet. Az alaposan megmosott maradék narancsokat meghámozzuk és gerezdekre szedjük, majd forgószerűen a krém tetejére fektetjük. Megszórjuk a vágott pisztáciával, és előmelegített forró sütőben (200 fok) 7-8 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 211 kcal
szénhidrát: 32 g
fehérje: 7 g
zsír: 8 g