Ribizlis csiga
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
120 g teavaj
50 g cukor
1 csipet só
400 g búzaliszt
220 g tejföl 20%
150 g ribizlilekvár
50 g kókusz reszelék
Elkészítés:
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a sóval, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Ragacsos, puha, de azért kezelhető tésztát kell kapnunk. Négy részre osztjuk, egyesével vékonyra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk kókusszal, és felcsavarjuk. Mind a négy rudacskát fóliába csomagoljuk és pár órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy könnyebb legyen vele bánni. Utána éles késsel kis szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
1 darab tartalmaz:
energia: 75 kcal
szénhidrát: 9 g
fehérje: 1 g
zsír: 4 g