Krumplis pogácsa
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
800 g burgonya
300 g búzaliszt
1 db tojás
150 g napraforgó olaj
50 g tejföl
50 g sajt
1 evőkanál só
Elkészítés:
Egy fazékban megfőzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. Ha megfőtt, leszűrjük, átnyomjuk, hagyjuk hűlni. Ráhintjük a lisztet, a sót, hozzáöntjük az olajat, azzal is összekeverjük. A tojást egy kis tálba ütjük, teszünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt, összekeverjük, ráöntjük a masszára. Kisodorjuk a tésztát, megvagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és már lehet is sütni 180 fokon 15 percig.
1 darab tartalmaz:
energia: 72 kcal
szénhidrát: 8 g
fehérje: 2 g
zsír: 4 g