Tonkababos keksz

Ez a hajszálvékony keksz tökéletes választás diéta idején. Gyorsan elkészül, hosszan eltartható, és apránként fogyasztva alig hízlal. A tonkabab különlegessé teszi az ízét. Bátrabbak porcukorral megszórva fogyasszák, úgy még finomabb.

Hozzávalók (kb. 70 db):

100 g hideg teavaj
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
30 g porcukor
1 csipet só
1 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
harmad tonkabab

babgul: csillag - indafoto.hu

Elkészítés:

Összeöntjük a dobókockányi darabokra vágott vajat a liszttel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd pár nyomással morzsásítjuk. Hozzáreszeljük a harmad tonkababot, hozzáadjuk az egész tojást, gyors kézzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle. Liszteuett munkalapon kinyújtjuk 2 mm vastagra, csillagokat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 20 fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt megsütjük.

1 darab tartalmaz:

energia: 23 kcal
szénhidrát: 2 g
fehérje: 21 g
zsír: 1 g

Címkék: tonkabab