Kolbászos párnácskák
A sós süti szilveszterre készült. A célnak megfelelt, de több kolbászt elbírt volna. Legközelebb púposra töltöm a párnácskákat.
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
A tésztához:
500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g vaj
2 db tojás
só
1 csomag sütőpor
6 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
200 g füstölt kolbász
100 g ementáli sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy mély tálban összedolgozzuk, sima tésztává gyúrjuk, és 30 percig hagyjuk hűtőben pihenni.
A kolbászt felkockázzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Amikor átsült és morzsalékossá vált, félrehúzzuk a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. A sajtot lereszeljük. A tésztát kinyújtjuk és 5x5 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Megtöltjük kolbásszal és megszórjuk reszelt sajttal, majd párnácskákká formázzuk, és a tetejükbe ollóval kis ékformákat vágunk. Megkenjük felvert tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
1 darab tartalmaz:
energia: 112 kcal
szénhidrát: 10 g
fehérje: 3 g
zsír: 6 g