Almás rétes
Hozzávalók (18 darabhoz):
1,5 kg alma
200 g dió
100 g cukor
150 g búzadara
450 g rétestészta
2 mokkáskanál fahéj
1 bio citrom
1 db tojás
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, és a darált dióval, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. A réteslapokat széthajtogatjuk, kenőtollal egyenként vékonyan megkenjük olvasztott zsírral, elterítjük rajta a tölteléket, majd egy konyharuha segítségével feltekerjük. Egy felvert tojással megkenjük a rudakat, kizsírozott tepsibe tesszük, a tepsit pedig forró sütőbe. A sütemény 30 perc múlva pirosra sül. Megszórjuk porcukorral és máris tálalhatjuk.
1 szelet tartalmaz:
energia: 232 kcal
szénhidrát: 35 g
fehérje: 6 g
zsír: 8 g