Almás muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
350 g alma
280 g búzaliszt
3 csapott kávéskanál sütőpor
120 g eritrit
1 csipet fahéj
1 csipet só
250 ml mandulatej
0,6 dl napraforgó olaj
fél kávéskanál vaníliás cukor
1 db tojás
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a formákat kibéleljük kapszlikkal. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. A lisztet, sütőport, eritritet, fahéjat és a sót elvegyítjük egy tálban, hogy jól keveredjenek. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, olajat, vaníliás cukrot és a tojást. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a reszelt almát, majd az egészet simára összedolgozzuk. A masszát evőkanállal a formákba töltjük, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
1 darab tartalmaz:
energia: 165 kcal
szénhidrát: 23 g
fehérje: 3 g
zsír: 6 g