Mandulatorta ribizlizselével és naranccsal

Ez a torta egy összevont szülinapra készült. A tésztája linzertészta, de sajnos a második lapot már olyan nehezen tudtam nyújtani, hogy kénytelen voltam kisebb darabokban rátenni. Ez rontott az esztétikán. A tetején lévő cukormázzal pedig óvatosan kell bánni, mivel nagyon sok cukrot felvesz, lassan kell adagolni a narancslevet, ha nem akarjuk hogy cukorsokkot kapjunk. 

Hozzávalók (16 szelethez):

180 g búzaliszt, teljes kiőrlésű
150 g teavaj
150 g eritrit
300 g darált mandula
200 g ribizlizselé
2 csomag vaníliás cukor
1 dl habtejszín
1 db narancs
100 g por eritrit

babgul: ribismandula - indafoto.hu

Elkészítés:

Fényesre keverjük a puha vajat az eritrit felével, majd belevegyítjük a 15 dkg darált mandulával elkevert lisztet. Kétfelé osztjuk.

Összekeverjük a vaníliás cukrokat a maradék eritrittel és a maradék mandulával, beledolgozzuk a tejszínt.

Kinyújtjuk a mandulás tészta egyik felét. Belefektetjük egy papírral bélelt 22 cm-es kerek formába. Rákenjük a ribizlizselét, arra pedig rásimítjuk a tejszínes mandulát. Kinyújtjuk a második lapot is, korongokat szaggatunk belőle, és eloszlatjuk a mandulakrém tetején. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.

Megmossuk a narancsot, kettévágjuk, és kipréseljük a levét. Az átszitált por eritrithez annyit keverünk belőle, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. Rákenjük a tortára, megszórjuk mandulaforgáccsal és hagyjuk rajta teljesen megszáradni.

1 szelet tartalmaz:

energia: 269 kcal
szénhidrát: 15 g
fehérje: 7 g
zsír: 19 g