Málnatorta

Nagyon finom torta lett a fagyasztóban talált málnából. A vaj mennyiségén legközelebb csökkentek, mert nagyon dominánsnak éreztem. 

Hozzávalók (12 szelethez):

5 db tojás
5 evőkanál búzaliszt
5 evőkanál eritrit
1 csomag sütőpor
240 g teavaj
120 g mascarpone
150 g por eritrit
300 g málna

babgul: IMG 4027 - indafoto.hu

Elkészítés:

Elektromos habverővel maximális fokozaton több percig verjük az egész tojásokat az eritrittel. Végül eloszlatjuk benne a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben vékony lapot sütünk belőle. Rácsra borítjuk, pár perc múlva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A málnát megtisztítjuk, simára turmixoljuk. Keverőtálba tesszük a puha vajat és a krémsajtot. Hozzáadjuk a por eritritet, csipet sót, és több percig habosítjuk elektromos habverővel. Amikor már kissé megnőtt a térfogata, folyamatos keverés mellett kanalanként elkezdjük hozzáadni a málnát. Nem szabad túlhígítani, a gyümölcs víztartalmától függ, mennyit is vesz fel a krém. Az elkészült krémet eloszlatjuk a 3 felé vágott piskótán úgy, hogy minden rétegre és a tetejére is egyenletesen jusson. A torta tetejét csokicseppekkel díszítjük.

1 szelet tartalmaz:

energia: 245 kcal
szénhidrát: 7 g
fehérje: 4 g
zsír: 22 g

Címkék: mascarpone málna